Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cel al Consiliului european , Herman Van Rompuy, şi cel al Parlamentului European , Martin Schulz (foto), vor merge împreună la Oslo pentru a ridica premiul Nobel pentru Pace decernat UE, a anunţat miercuri Schulz, relatează AFP.

„Vom merge împreună, noi trei”, a declarat Schulz, care tocmai se întâlnise la Paris cu preşedintele francez François Hollande, cu o zi înaintea unui nou summit european la Bruxelles.

Preşedintele PE a precizat că s-a întâlnit marţi seara la Bruxelles cu Barroso şi Van Rompuy şi că decizia a fost luată împreună cu aceştia. Cine dintre cei trei va rosti discursul la Oslo la 10 decembrie?, au întrebat jurnaliştii. „Nu ştiu”, a răspuns Schulz. „Pentru mine nu este foarte important cine vorbeşte acolo. Simbolul este ca cele trei instituţii europene să fie acolo”, a afirmat el.

Vineri, la anunţarea premiului Nobel pentru Pace, cei trei oficiali s-au bucurat de această veste, dar dispersat, a subliniat presa, invocând „disonanţa proprie Uniunii Europene.

 

Articol preluat de pe IncomeMagazine.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments