http://www.zigzagonline.ro/ffk20/files/new/20738-0-tigani_paris.jpgNu ajunge ca europenii ne considera tigani, ca si presa din Romania subliniaza acelasi lucru.  Substantvul „conational” se refera la o persoana are are aceeasi nationalitate in raport cu alta persoana. Sa fie atat de idiot incat sa nu inteleaga sensul cuvantului? E drept ca tiganii au cetatenia romana dar ca si nationalitate, tot tigani sunt.  Ungurii din Romania sunt unguri cu cetatenie romana. Tiganii au nationalitate tiganeasca  si cetatenie romana. Acest lucru ar trebui mentionat si in documentele oficiale. Atat eu cat si Dumneavoastra va considerati romani dar presa incepe articolul in felul urmator :

Conaţionalii noştri îşi instalaseră corturile pe malul unui lac, unde camparea este permisă doar 48 de ore

România ajunge din nou subiect de ştiri negative în presa din străinătate, graţie conaţionalilor noştri care au împânzit Europa, unde practică meserii străvechi precum cerşetoria sau hoţia şi îşi improvizează tabere mizere în parcuri sau în plin centrul oraşelor civilizate.De această dată, în prim plan sunt circa 100 de ţigani buzoieni care au ajuns tocmai în Norvegia şi care au reuşit să aducă în pragul exasperării locuitorii şi autorităţile din Oslo. Conform presei norvegiene, care specifică faptul că respectivii sunt originari din zona Buzăului, aceştia îşi instalaseră de ceva vreme tabăra undeva pe malul lacului Sognsvann într-o arie destinată în mod special turismului. Aici camparea este permisă doar 48 de ore, însă conaţionalii noştri şi-au întins cele 20-30 de corturi cu intenţia de a zăbovi aici mult mai mult. Aşa au şi făcut, ajungându-se în situaţia ca administratorul zonei să ceară în instanţă permisiunea de a desfiinţa forţat tabăra romilor. Un tribunal norvegian a consimţit, iar la începutul săptămânii Poliţia din Oslo a trecut la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti, forţând cele circa 100 de persoane să se mute din zonă.

Presa norvegiană mai specifică faptul că romii au dreptul legal să se afle în Norvegia, iar mutarea lor forţată a determinat unele controverse în rândul politicienilor din această ţară.

O parte dintre ţiganii forţaţi să se mute au părăsit zona fără a se şti încotro s-au îndreptat. În această perioadă, nopţile în capitala Norvegiei sunt foarte friguroase, temperaturile putând ajunge chiar şi la -25 de grade Celsius.

Articol preluat de pe OpiniaBuzau.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments