Cristian Sima Revenit din Islanda, unde a facut dezvaluiri despre politicieni mituiti in Romania, brokerul Cristian Sima s-a intors la resedinta din Elvetia, de unde ar incerca sa trimita o parte din bani clientilor pagubiti, potrivit adevarul.ro

Un alt personaj din lista pagubitilor lui Cristian Sima, fostul ministru al Finantelor Daniel Daianu, refuza sa mai vorbeasca despre banii pierduti. „Este o chestiune privata”. Suma pe care acesta ar fi pierdut-o se ridica  la peste 200.000 de euro. Printre putinii care au depus plangeri impotriva brokerului fugar se numara si Monica Nistorescu, fosta sotie a ziaristului Cornel Nistorescu.

Actionarii bursei Sibex, de la Sibiu, au decis sa il actioneze in instanta pe Cristian Sima, fost presedinte al Consiliului de Administratie si director general, desi in AGA presedintele de sedinta a afirmat ca nu exista nici un prejudiciu material in conturile Sibex.

Raportul prezentat in AGA in legatura cu situatia financiara a Sibex arata ca Sima a depasit unele cheltuieli cu salariul, de protocol si pentru deplasarile cu avionul. „Din sumele ridicate de fostul conducator al societatii Cristian Sima de pe cardul aflat la dispozitia sa, si pentru care nu a mai adus documente justificative in cuantum total de 37.645 lei, au mai ramas de recuperat 19.748,17 lei. In prezent, diferenta pana la suma totala este recuperata”, se arata in raport. Diferenta a fost recuperata din salariul pe care Sibex trebuia sa il plateasca lui Sima, potrivit unor surse prezente la AGA.

Cristian Sima a plecat din tara la inceputul lunii octombrie. Surse din piata de capital au declarat pentru Mediafax ca Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu in care scria ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si cerea blocarea acestora.

Articol preluat de pe Bzi.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments