Molde Fotballklubb este un club norvegian de fotbal. În sezonul trecut a devenit campioană a ţării sale pentru prima dată în istorie.

Echipa este antrenată de Ole Gunnar Solskjaer, fostul mare atacant al celor de la Manchester United. Are un stadion foarte frumos, Aker Stadion, o arenă cu 11,800 de locuri.

Molde a fost eliminată greu din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, de fosta adversară a CFR-ului, FC Basel, dar apoi în play off-ul Europa League a trecut la destul de uşor de Heerenveen, echipa care a scos Rapid în turul anterior şi care i-a învins pe giuleşteni în tur cu 4-0.

Anul trecut, Molde a fost eliminată în turul trei preliminar din UCL de către Stuttgart, echipă pe care o va întîlni şi anul acesta în Europa League..

Fără a avea nume mari în echipă, Molde excelează la capitolul defensivă, fiind o formaţie bine organizată, fiind extrem de dificil de depăşit. Atuul celorlalte echipă din grupa celor de la Molde, printre care şi Steaua este că norvegienii sînt o echipă fără experienţă, avînd un mare deficit la acest capitol.

Ole Gunnar Slolskjaer are 39 de ani şi antrenează Molde din 2011. A mai antrenat timp de 3 ani şi echipa a doua de la Manchester United, club la care a scris istorie.

„Ucigaşul cu faţă de copil” a evoluat de 235 de ori pentru „Diavoli”, reuşind să înscrie 91 de goluri. Înainte de a juca la United, Solskjaer a evoluat şi pentru echipa pe care acum o antrenează, Molde FK, un a îmbrăcat de 38 de ori tricoul norvegienilor şi a înscris 31 de goluri. Fostul internaţional norvegian şi-a început cariera la Clausenengen, unde a evoluat de 109 ori şi a marcat 115 goluri.

Articol preluat de pe GSP.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments