Dorthe Frydenlund's father's picture and life summary held in a chip and downloaded on a smartphoneTitlul initia era „Cruci cu CIP-uri într-un cimitir din Danemarca”.  Nu e vorba de nici un CIP ci de un cod  QR care este cu totul si cu totul altceva.

Un cimitir din Danemarca poate schimba oricui percepţia asupra locurilor de veci. Conducerea cimitirului respectiv a introdus crucile cu cip-uri care pot fi scanate cu ajutorul telefonului mobil. În câteva minute, oricine poate afla informaţii despre fiecare persoană îngropată acolo.

Dorthe Frydenlund şi-a pierdut tatăl în urmă cu un an. Vine mereu la mormânt. A vrut însă o altă atmosferă decât cea obişnuită la o înmormântare. Aşa că a instalat dispozitivul. Fiul ei i-a dat ideea şi, contra unei sume de 100 de dolari, mormântul s-a schimbat total.

Pe dispozitiv este montat un cititor de bare. Iar cu ajutorul unui telefon mobil, mesajul poate fi decodat în câteva clipe. Pe telefon apar instant poze cu persoana decedată, informaţii despre ea şi chiar şi filmuleţe cu cele mai importante momente din viaţă.

În timp ce familiile care au instalat deja asemenea dispozitive, se bucură de invenţie, sunt mulţi alţii care critică varianta.

Ziarista habar nu are ce este un cod QR. De vreo 2-3 ani utilizarea acestui cod ,a inceput sa devina cotidiana. Inventat in anul 1994 de catre Toyota deoarece era folosit in productie, a patruns si in casele noastre odata cu aparitia telefoanelor inteligente de ultima generatie. Ai nevoie de un telefon cu Android sau iPhone. Instalezi un soft care citeste aceste coduri, si cu ajutorul camerei  foto scanezi codul.  Ia vedeti mai jos codul asta :

 

Articol preluat de pe Ghimpele.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments