ahus-breddeSpitalul Universitar Akershus din Oslo este cel mai modern spital din Norvegia si Europa. A costat in jur de un miliard de euro si la realizarea acestei constructii au participat peste 1.400 persoane din 37 de tari. Arhitectura suprafetei de 137.000 m2 este un exemplu excelent de inginerie sanitara, de echilibru intre tehnologie, materiale ecologice si un ambient familiar pentru pacienti.

Spitalul deserveste o zona cu peste 350.000 de locuitori si poate gazdui pana la 50.000 pacienti, avand o echipa de 4.600 persoane si 426 medici, printre care si romani.

Proiectul modern foloseste la maximum tehnologia , innovatia si materialele ambientale, devenind astfel un spatiu ecologic si care economiseste pana la 20% pe an din cheltuieli.

In acest loc nu exista hartii/hartoage. Nici atat bancnote (!!!), insa nici retete, fise, dosare etc. Totul este computerizat, ba mai mult pacientii beneficiaza la patul lor de un computer all-in-one. Acolo gasesc fisa lor medicala, rapoartele medicilor, retete, dar si radio, tv, e-mail, telefonie s.a. Timpul castigat este folosit mai mult in relatia cu pacientul.

ahus-bredde

Multe activitati s-au digitalizat – de la accesul in cladire, la starea pacientilor transmisa in timp real personalului corespunzator si pana la transportul materialelor ce se face cu o flota de roboti autonomi ce folosesc liftul si comunica perfect cu cei care le stau in cale, dand impresia unui vizitator ca se afla intr-o naveta spatiala.

Urmariti aceste filmulete cu Ahus si vedeti printre altele cum cauta sa angajeze personal medical: 🙂

Conducerea spitalului se preocupa si pentru viata sociala a celor ce lucreaza acolo oferind abonamente la fitness, teatru si organizand activitati relaxante. In final este o experienta interesanta atat pentru personalul medical, cat si pentru pacientii ajunsi acolo din motive nefericite de fapt.

 

Comentati folosind contul Facebook

comments