Un student norvegian a reusit sa se imbogateasca dupa ce, acum patru ani, a cumparat mai multe monede virtuale Bitcoin cu aproape 27 de dolari.

In timp ce lucra la teza sa de licenta, Kristoffer Koch, din Norvegia, a decis sa cumpere mai multe monede Bitcoin cu 26,60 de dolari, scrie news.com.au.

Studentul a uitat ce a achizitionat, insa in aprilie 2013, cand valoarea Bitcoin-ului a inceput sa creasca vertiginos, tanarul si-a amintit de achizitia sa.
Potrivit sursei citate, studentul norvegian avea o mare problema: nu isi mai amintea si parola catre contul care i-ar fi dat acces la monedele cumparate, iar atunci cand tanarul student a descoperit-o, a observat ca investitia sa crescuse la valoarea de 885.520 de dolari.
Astfel, cu o cincime din aceasta suma, tanarul si-a cumparat un apartament in capitala Norvegiei, Oslo. Potrivit sursei citate, moneda Bitcoin exista doar in mediul virtual, putand fi schimbata la o casa de schimb online.News.com.au scrie ca la patru ani de la infiintarea acestui sistem, exista doar 11 milioane de monede Bitcoin in intreaga lume.

Expertii spun ca valoarea acestei monedei virtuale este extrem de fluctuanta. De exemplu, la inceputul anului, un Bitcoin valora 13 dolari, iar in luna aprilie, valoarea a crescut la 260 de dolari, dar numai pentru scurt timp.
Imediat dupa ce a atins acest prag maxim, valoarea monedei s-a diminuat, in aceeasi zi, la 100 de dolari. In acest moment, un Bitcoin valoreaza 195 de dolari.
Preluat de pe manager.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments