Un anunţ care a venit ca un şoc, mai ales că este cu privire la una dintre puţinele ţări în care se consideră că egalitatea femeii cu cea a bărbatului se respectă în interiorul societăţii

Potrivit unui raport făcut public de New York Times, una din zece femei din Norvegia este victima unui viol! Anunţul a fost considerat de către opinia publică drept şocant, mai ales că Norvegia se numără printre ţările date drept exemplu de perfecţiune. Se pare însă că lucrurile nu stau tocmai aşa, iar analiştii vorbesc deja despre faptul că societatea norvegiană are acest secret ruşinos, ţinut departe de ochii lumii intregi.

Abuzate încă de la vârsta de 15 ani

Raportul celor de la New York Times noteaza faptul ca 10% dintre femeile din Norvegia au fost victimele unei agresiuni sexuale. Mare parte dintre ele petrecute chiar în interiorul căsniciei, iar în mai bine din 80% dintre cazuri violurile nu sunt raportate la politie. Materialul celor de la New York Times are la bază statisticile mai multor adăposturi create special pentru femeile maltratate, care primesc tinere abuzate încă de la vârsta de 15 ani.

Statisticile ne arată că locul cel mai sigur pentru o femeie în Norvegia este afară, pe stradă, în condiţiile în care violurile se întâmplă în interiorul propriilor locuinţe. “Nici vorbă de egalitate, nu până nu se rezolvă problema abuzurilor sexuale”, spune Tove Smaadah, directorul unuia dintre adăposturi. Din punct de vedere legal nu se poate face mare lucru în Norvegia, deoarece este unul dintre cele 127 de state din lume care nu are o legislaţie clară atunci când vine vorba despre violul în interiorul căsniciei.

Articol preluat de pe  http://www.evz.ro/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments