Patru militari americani au fost răniţi marţi, în Norvegia, în urma coliziunii în care au fost implicte patru vehicule, cu puţin timp înainte de începerea exerciţiului NATO cu numele Trident Juncture 18, informează agenţia de ştiri Reuters.

Unul dintre militari a fost externat la scurt timp după spitalizare, în timp ce ceilalţi trei au rămas în spital sub observaţie, starea acestora fiind stabilă, au anunţat autorităţile militare americane.

Militarii se aflau în camioane care se îndreptau spre zona Kongens Gruve din Norvegia. Camioanele erau încărcate cu materiale pentru exerciţiul Trident Juncture 18, cel mai amplu exerciţiu NATO din ultimii ani.

„Accidentul s-a produs când trei camioane au intrat în coliziune, iar un al patrulea a deraiat şi s-a răsturnat încercând să evite cele trei vehicule care s-au ciocnit”, se arată într-un comunicat al autorităţilor militare americane.

La exerciţiul Trident Juncture 18, ce va avea loc în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie, vor participa aproximativ 50.000 de militari din state NATO şi ţări partenere, în jur de 250 de aeronave, 65 de nave şi până la 10.000 de vehicule. Exerciţiul se va desfăşura în centrul şi estul Norvegiei, şi zone din Atlanticul de Nord şi Marea Baltică, cât şi în spaţiul aerian al Finlandei şi Suediei.

 

Mediafax

Comentati folosind contul Facebook

comments