norvegieniS-au scurs zece luni de când doi părinţi din Arad  nu mai ştiu nimic de copiii lor, luaţi abuziv de autorităţile norvegiene. Nu ştiu dacă sunt teferi, dacă merg la şcoală sau la grădiniţă, dacă sunt iubiţi ori dacă are cineva grijă de ei. De luni bune, oamenii îşi caută dreptatea în instanţele norvegiene şi privesc cu disperare pozele celor cinci micuţi, pentru că asta e tot ceea ce le-a mai rămas.
Pentru cei doi părinţi îndureraţi timpul se scurge parcă cu încetinitorul. E aproape un an, de când, mama şi tatăl micuţilor nu au putut sărbători zilele de naştere ale celor cinci copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 8 ani de zile. Şi în tot acest timp, autorităţile refuză să le spună unde sunt copiii. În aceste clipe tot ce le-au mai rămas părinţilor sunt fotografiile.
„Noi facem tot felul de încercări dar de fiecare dată facem un pas îna­inte şi zece paşi înapoi. De când au fost luaţi, fiecare copil a avut ziua lui de naştere. Din păcate, le-au sărbătorit separaţi, nu împreună, ca fraţii. Omul care a venit şi mi-a luat copii, le spune că noi nu îi mai vrem. Cu asta le fură copilăria şi e un lucru foarte grav. Copiii cresc şi nu sunt alături de cine ar trebui, de noi, de părinţii lor”, a spus îndurerat Marius Rădulescu, tatăl copiilor.
Poate nimic din toate aceste necazuri nu s-ar fi întâmplat dacă părinţii nu s-ar fi gândit să le ofere micuţilor o viaţă mai bună şi ar fi rămas în ţară. Cert este însă că tatăl copiilor lucra de peste zece ani, cu forme legale ca şofer în Norvegia. Pentru el, problemele au început în urmă cu trei ani, atunci când a fost acuzat pe nedrept de un jaf armat. Deşi a fost achitat de instanţele norvegiene, asistenţii de la Protecţia Copilului le-au adus alte acuze şi anume au spus că îşi neglijează copiii. De frică de a nu li se lua micuţii, părinţii au fugit în Suedia. Nu au avut însă scăpare. Asistenţii sociali norvegieni au venit după ei şi acolo şi nu au plecat fără cei mici. „Tot ce am spus până acum e foarte adevărat. Copiii mei au fost luaţi de lângă noi iar asta e un lucru foarte grav”, a mai afirmat Marius Rădulescu.
De atunci, părinţii celor cinci copii nu mai au linişte. S-au întors înapoi în România şi încearcă zadarnic să îi aducă pe cei mici acasă. Au apelat la autorităţile române şi au dat în judecată protecţia copilului din Norvegia. Între timp, Marius Rădulescu, tatăl copiilor a depus plângeri penale împotriva autorităţilor din Norvegia şi Suedia. „La Parchetul de pe lângă Ju­decătoria Arad a fost înregistrată o plângere penală formulată de către persoana vătămată şi anume de către Marius Rădulescu, în care se arată că i-au fost ridicaţi în mod abuziv, cei cinci copii minori din mediul în care locuiau de către Serviciul de Protecţia Copilului din Suedia. Plângerea a fost întocmită în conformitate cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală şi a convenţiei europene de asitenţă juri­- dică în materie penală şi a fost trimisă spre soluţionare organelor competente din Suedia”, a declarat Flavius Chiş prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.
Cei doi părinţi speră să îşi vadă copiii cât mai curând şi spun că nu vor renunţa să lupte cu autorităţile norvegiene până când nu îşi vor vedea mi­cuţii teferi, acasă.

Articol preluat de pe  http://glsa.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments