http://www.replicaonline.ro/data/61001_62000/61857%208%20ovi.jpgChiar daca in Romania nu vom auzi de asa ceva, iata ca, in Norvegia, un artist roman reuseste sa obtina fonduri pentru cariera sa muzicala. Este vorba de Ovi, cel care a compus si cantat, alaturi de Paula Seling, la Eurovision 2010, piesa care a luat locul 3, “Playing with fire”.
In fiecare an, guvernul norvegian distribuie o parte din bugetul de stat (in 2012 a fost de 28,1 mill koroane) pentru un fond de cultura. Banii respectivi vin prin organizatia “Fond for Lyd og Bilde” si sunt impartiti pe diferie criterii artistilor de cetatenie norvegiana, care s-au afirmat, de-a lungul timpului, in industria muzicala sau cinematografica. In cazul lui Ovi, cei de la casa de discuri cu care este semnat in Oslo, “DaWorks Records”, au aplicat pentru cantaret si, in final, au primit aproximativ 15.000 de euro.

“Suma va acoperi o mare parte din costurile de productie ale noului meu album,.al doilea de altfel din cariera mea muzicala. Primul meu album “This gig almost got me killed” a fost lansat in 2009. Este un ajutor foarte important pe care l-am primit, pentru oricare artist, in conditiile in care costurile unui album, mai ales in Norvegia, sunt destul de mari. Statul norvegian pune pret pe cultura si actul artistic in general. Practic, in ceea ce ma priveste, planul este sa am, in paralel, si alte proiecte pana la finalizarea albumului 2 si, undeva prin primavara 2013, sa-l definitivez si implicit sa-l lansez.”

, a declarat Ovi.

Articol preluat de pe ExclusiveVIP.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments