Grupul energetic austriac OMV a preluat marţi un pachet de 20% din acţiunile câmpului petrolifer Edvard Grieg din Norvegia de la o divizie a RWE pentru 248 milioane de euro, aceasta fiind a treia achiziţie făcută de OMV în Norvegia în ultimul an, transmite Reuters.

OMV a precizat că această achiziţie va dobândi acces la rezerve de 38 milioane barili de echivalent petrol şi o producţie netă de 19.000 de barili echivalent petrol pe zi în 2016.

‘Sunt bucuros să văd că Norvegia devine o ţară importantă în portofoliul nostru de explorare şi producţie. Aceasta este a treia noastră achiziţie în Norvegia în ultimul an’, a declarat Jaap Huijskes, responsabil cu activităţile de explorare şi producţie în consiliul de administraţie al OMV. Preţul achiziţiei este de 247,9 milioane de euro, plus o plată de până la 35 milioane de euro condiţionată de atingerea anumitor indicatori operaţionali. Tranzacţia ar urma să se încheie în ultimul trimestru al acestui an, după obţinerea aprobărilor necesare din partea Ministerelor Energiei şi Finanţelor din Norvegia.

Descoperit în 2007, câmpul petrolifer Edvard Grieg din Marea Nordului este situat la 180 kilometri vest de Stavanger, la o adâncime de 10 metri. Câmpul este operat de Lundin Petroleum, care deţine o participaţie de 50% alături de Wintershall, care deţine 30%.

Articol preluat de pe IncomeMagazine.ro

 

Comentati folosind contul Facebook

comments