O nouă înregistrare șocantă cu atentatul de la Oslo a fost făcută publicăTeleviziunea publică norvegiană NRK a publicat luni pentru prima dată o înregistrare video care îl surprinde pe extremistul de dreapta Anders Behring Breivik în timp ce parchează camioneta-capacană a cărei explozii s-a soldat cu opt morţi, pe 22 iulie 2011, la Oslo, relatează AFP.

Surprinse de camere de supraveghere, aceste imagini surprind atât camioneta, în timp ce este parcată în apropierea blocului turn în care au sediul serviciile premierului, cât şi pe şofer, îmbrăcat într-o uniformă, în timp ce se îndepărtează în grabă.

Înregistrarea video, comentată de către agentul de securitate aflat în post în ziua respectivă, surprinde totodată din diverse unghiuri deflagraţia bombei de aproximativ o tonă, care a ucis opt persoane şi a rănit alte aproximativ zece.
Breivik este văzut plecând la bordul altui vehicul, un Fiat de culoarea gri, la bordul căruia va ajunge ulterior pe Insula Utoya. Acolo el va deschide focul asupra participanţilor la o tabără de vară a Tinerilor Laburişti, omorând alte 69 de persoane.

 

Imagini de la comiterea atentatului au fost deja difuzate în timpul procesului, dar acum este pentru prima dată când sunt difuzate pentru public.

La 24 august, Breivik a fost condamnat la pedeapsa maximă, şi anume 21 de ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi prelungită pe o perioadă nedeterminată atât timp cât va fi considerat periculos.

Articol preluat de pe Realitatea.net

Comentati folosind contul Facebook

comments