Companiile norvegiene vor să angajeze ingineri români, pentru lefuri ce variază între 7.500 şi 8.900 de euro. Locurile de muncă se adresează specialiştilor în inginerie electrică şi automatică. Se oferă contracte de muncă pe o peroadă de minimum un an şi sunt disponibile în regiunea Rogaland, din sudul Norvegiei.

Cu leafa pe doi ani un român şi-a cumpărat o casă

Salariile fabuloase îi determină pe români să plece peste hotare, chiar dacă asta presupune să stea departe de familie. Cristian Popa, un bucureştean în vârstă de 39 de ani, şi-a lăsat soţia şi cei doi copii în ţară şi a plecat pentru doi ani în Norvegia. „Am lucrat ca inginer şi am reuşit să pun deoparte 130.000 de euro bani din care mi-am cumpărat în România o locuinţă. În ţară, nu aş fi avut nici cea mai mică şansă ca din salariul de 800-900 de euro să-mi pot permite acest lucru, aş fi putut doar să fac un împrumut la bancă şi să plătesc rate timp de 30 de ani. Este adevărat că am muncit foarte mult, în jur de zece ore pe zi, şase zile pe săptămână. Însă, efotul nu a fost în zadar”, spune Cristian Popa. El speră să mai prindă un contract de un an în Norvegia.

Se mai caută medici şi electricieni
Angajatorii din Norvegia au mai recrutat pe piaţa de muncă din România medici, ingineri şi electricieni cu experienţă în sectorul naval. Medicii români pot câştiga în Norvegia până la 9.000 de euro pe lună, iar inginerii şi electricienii pot avea salarii începând de la 4.000 de euro.
Posturile sunt publicate pe site-ul Agentiei de Ocupare a Forţei de muncă şi se poate aplica la ele prin reţeau Eures. Anul trecut, aproape 160.000 de români au obţinut contract de muncă peste hotare, dintre care, în jur de 73.000 prin intermediul ANOFM.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments