http://www.smokingheroin.com/images/Smoking-Heroin-Image.gifGuvernul norvegian vrea sa ia in calcul legalizarea heroinei inhalabile. Norvegienii vor sa reduca numarul dozelor fatale si sa faciliteze accesul la heroina inhalabila.

Astfel, in timp ce fumatul heroinei ar putea fi legal, folosirea acestei substante prin injectare va ramane totusi in afara legii, potrivit Huffington Post.

Masura guvernantilor din Norvegia vizeaza reducerea cazurilor de supradoza, dupa ce un raport a evidentiat ca, in anul 2011, heroina a fost cel mai folosit drog injectabil.

In 2009, au fost inregistrate 285 de decese pe fondul consumului de droguri, iar 137 dintre acestea au rezultat ca urmare a consumului de heroina. „Numarul deceselor din cauza supradozelor este prea mare, ceea ce este o rusine pentru Norvegia.

Metoda prin care dependentii isi administreaza drogurile este decisiva pentru evitarea supradozelor. Injectarea heroinei este mai periculoasa”, a declarat ministrul norvegian al Sanatatii, Jonas Gahr Store, citat de Huffington Post.

Oficialii norvegieni vor sa urmeze concluziile unui studiu realizat in 2011, potrivit caruia numarul mare de decese pe fondul supradozelor de droguri apare din cauza faptului ca dependentii combina heroina injectabila cu alte substante inhalabile.

Pentru a reduce numarul supradozelor fatale, autoritatile vor sa faciliteze accesul la heroina inhalabila si sa introduca dotarile necesare, in centrele pentru dependenti. Heroina se consuma in Norvegia inca din anii ’80, iar numarul consumatorilor care isi administreaza drogul pe cale injectabila a crescut masiv in ultimii ani.

In timp ce consumul de heroina este declarat ilegal in cele mai multe tari europene, in anumite orase, inclusiv in Oslo, exista clinici care asigura administrarea de substante interzise, astfel incat dependentii sa nu se expuna la riscul de a contacta anumite boli sau de a comite acte ilegale pentru a face rost de droguri.

Articol preluat de pe http://www.manager.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments