http://www.exclusivnews.ro/wp-content/uploads/2013/03/romania-schengen.jpgSi Finlanda anunta ca va bloca aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, cu doar o zi inaintea reuniunii de la Bruxelles (7-8 martie) a ministrilor europeni de Interne pe aceasta tema, transmite postul public de televiziune YLE, in pagina electronica.

Si Guvernul, si Parlamentul acestei tari au spus ca cele doua tari sunt prea corupte si ca nu indeplinesc principiile statului de drept, una dintre preconditiile pentru aderarea la Schengen, scrie sursa citata.

Ministrul finlandez de Interne Paivi Rasanen a negat ca pozitia tarii sale ar fi legata de problema romilor din estul Europei care merg sa cerseasca in orasele finlandeze.

Rasanen considera ca Romania si Bulgaria au fost primite prea usor in randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

„Prea multe intrebari au ramas fara raspuns si trebuie sa rezolvam asta”, a spus oficialul finlandez.

Finlanda afirmase anterior ca se teme ca, din cauza coruptiei, cele doua tari nu vor putea securiza in mod corespunzator frontierele externe ale Uniunii Europene.

Articol preluat de pe http://www.hotnews.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments