Un petrolier maltez şi o fregată a armatei norvegiene au fost implicate joi într-un accident în apropierea coastei de vest a Norvegiei, iar şapte persoane au fost rănite uşor, au anunţat autorităţile într-un comunicat, informează Reuters şi France Presse.

Fregata KNM Helge Ingstad, care se întorcea de la exerciţiul NATO Trident Juncture 18, a început să ia apă, astfel că echipajul său de 137 de persoane a fost evacuat. Nu există informaţii despre scurgeri de petrol, au transmis serviciile de salvare pentru postul norvegian TV2.

TV2 a identificat petrolierul ca Sola TS.

Un total de 137 de marinari se aflau la bordul navei militare şi 23 la bordul petrolierului navigând sub pavilion maltez, a precizat radioteleviziunea publică NRK.

Această fregată, construită în 2009, este cea care a participat la operaţiunile de dezarmare chimică în Siria între decembrie 2013 şi mai 2014.

Tancul petrolier de peste 62.000 de tone a suferit doar pagube uşoare şi aştepta să fie remorcat la un terminal petrolier din apropiere.

Circumstanţele accidentului nu sunt încă clare. Coliziunea a avut loc la scurt timp după ora 4:00 (3:00 GMT) în fiordul Hjeltefjord din apropiere de Bergen, potrivit armatei.

 

AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments