Cred ca orice om, ar trebui sa viziteze, macar odata, Norvegia. Este una din cele mai fascinante tari ale Europei. Te farmeca prin peisaje deosebite, cladiri magnifice, legendele cu vikingi si zeii din Asgard, precum si minunata Aurora Boreala.

Norvegia este monarhie constitutionala si este una din cele mai dezvoltate tari din Europa din punct de vedere financiar. Are al patrulea cel mai mare venit pe cap de locuitor din lume.

Din punct de vedere istoric, poate cea mai cunoscuta perioada este cea a vikingilor. Acesti luptatori feroce fac deliciul publicului chiar si in ziua de azi. Numeroase filme de televiziune incearca sa redea, cat mai clar, acea perioada legendara si controversata in acelasi timp.

Dar cine erau cu adevarat aceste personaje impresionante? Vikingii au fost nomazi, dar si navigatori iscusiti. Pe langa asta, au fost comercianti, exploratori si razboinici de temut.  Au calatorit inclusiv in Africa, facand adesea comert cu arabii. Ca infatisare acestia se pare ca erau foarte inalti, blonzi cu pielea rosiatica, tatuatii cu simboluri magice. Erau adesea inarmati pana in dinti, fiind cunoscuta firea lor razboinica. Legendele despre zeii vikingilor sunt, de asemenea, extrem de apreciate si astazi. Thor, Odin sau Loki sunt cunoscuti in intreaga lume datorita filmelor de la Hollywood.

Cele mai cunoscute forme de relief ale Norvegiei sunt, probabil, fiordurile. Cele mai frumoase fiorduri sunt: Geirangerfjord, Nordfjord, Sognefjord, Fjaerlandsfjord, Aurlandfjord, Naeroyfjord. De asemenea, cel mai mare ghetar al Europei se afla tot in Norvegia. Acesta este Briksdal. Frumusetea acestor locuri iti taie cu adevarat respiratia. Cel mai pitoresc si frumos oras din Norvegia este considerat, in unanimitate, a fi Bergen.

Sursa: http://www.radardemedia.ro/norvegia-o-tara-pe-care-nu-o-poti-uita/

Comentati folosind contul Facebook

comments