http://www.almanachdegotha.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/.pond/PrincessAstridofNorway.jpg.w300h449.jpgDoliu în lumea feţelor regale din Europa. Prinţesa Ragnhild din Norvegia a încetat din viaţă la 82 de ani, după o îndelungată suferinţă. A murit la Rio de Janeiro, în Brazilia, unde se stabilise încă din 1953, împreună cu soţul ei, Erling Lorentzen, om de afaceri din celebra familie de armatori şi industriaşi.

Prinţesa Ragnhild era fiica Regelui Olav V al Norvegiei şi al Prinţesei Martha a Suediei, sora mai mare a Regelui Harald V, actualul monarh. Strănepoată a Regelui Edward VII al Angliei va fi înmormântată la Oslo, pe 28 septembrie. Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Prinţesei va ajunge în capitala Norvegiei pe 22 septembrie, dar deja drapelele de la Palatul Regal au fost coborâte în bernă.

Ragnhild a fost prima membră a familiei regale norvegiene care s-a măritat cu un om de rând. Erling Sven Lorentzen, ofiţer, îi fusese gardă de corp în timpul exilului în SUA, în timpul celui de-al doilea război mondial. Dar scandalul declanşat atunci nu a împiedicat-o pe prinţesă să-i critice public pe Prinţesa Martha Louise şi pe Prinţul moştenitor Haakon pentru că nu şi-au ales parteneri de viaţă din înalta aristocraţie.

http://www.almanachdegotha.org/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/.pond/PrincessAstridofNorway.jpg.w300h449.jpg

Articol preluat de pe Antena3.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments