Norvegia cere EXPULZAREA ROMILOR tigani ghimpele 630x545

NOTA : Titlul a fost corectat

Reprezentanţii celor două mari partide norvegiene, cel Conservator şi cel Fremskrittspartiet, solicită expulzarea forţată a cetăţenilor români de etnie romă din ţară, după ce o tabară ţigănească s-a instalat chiar în curtea bisericii Sofienfeld, din capitala Oslo, notează publicaţia NRK.

Autorităţile din Oslo i-au determinat pe romi să plece din curtea bisericii, numai că romii şi-au mutat corturile şi colibele în localitatea Arvoll, unde au intrat în conflict cu populaţia de aici. Aceste aspecte n-au făcut altceva decât să umple paharul nemulţumirilor norvegienilor faţă de nenumăratele furturi, tâlhării, trafic de carne vie, prostituţie şi chiar crime, infracţiuni care au crescut considerabil odată cu migraţia masivă a romilor către ţările nordice.

”Este destul. Guvernul poate reacţiona. Să aducă autobuzele şi să-i trimită pe români afară, acum”, spune Siv Jensen, liderul partidului Fremskrittspartiet . El i-a precizat reporterului ziarului NRK faptul că solicită expulzarea acestora. ”Este vorba de oameni care nu se pot întreţine şi care comit diverse infracţiuni. Destul, este destul. Puneţi-i în autobuze şi trimiteţii afară”, a mai spus Jensen. El îi îndemnă şi pe suedezi să facă acelaşi lucru.

Primarul din Oslo, Stian Berger Rosland, este ceva mai precaut în declaraţiile sale, dar spune acelaşi lucru. ”Persoanele care vin în Norvegia şi cer ca noi să le întreţinem trebuie să meragă înapoi de unde au venit. Cu forţa, dacă acest lucru nu se întâmplă de bunăvoie”, declară primarul Rosland.

Câteva zile la rând, romii care şi-au făcut tabăra în Arvoll au fost ameninţaţi cu moartea dacă nu pleacă de acolo, ceea ce a determinat poliţia locală să le asigure protecţie.

În ultimele două luni, numărul romilor arestaţi în capitala Oslo, pentru diferite delicte, a fost de 158, ceea ce reprezintă o creştere de 139 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Este o schimbare radicală în procente. Anul acesta am constatat o creştere considerabilă a criminalităţii organizate în Norvegia, dar în special la Oslo”, spune Geir Ellefsen, comisar de poliţie. Acesta a mai spus că majoritate a cetăţenilor români, de etnie romă, arestaţi în capitala Norvegiei au comis diferite furturi şi tâlhării.

Articol preluat de pe Ghimpele.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments