http://1.bp.blogspot.com/-ap7zjFIMUgs/UGyd14-dpJI/AAAAAAAANvI/xlq9l6yTcsk/s1600/MyCall+logo+2012.pngMyCall, unul dintre cei mai populari operatori de telefonie mobila pentru romanii din Norvegia, a sponsorizat si a fost alaturi de acestia cu ocazia Serii Filmului Romanesc, Zilei Nationale de 1 Decembrie, Concertelor de Craciun precum si a dezbaterii organizate de Liga Studentilor Romani din Norvegia.

Emilia Petcu care lucreaza de cateva luni la MyCall ne-a declarat ca:

“Multi romani sunt surprinsi cand vad brosuri, mesaje si alte informatii in limba romana, deoarce nu se asteapta la acest lucru. E intr-adevar frumos si util sa vezi ceva in limba ta intr-o tara ca Norvegia in care ai senzatia ca sunt asa putini romani! De cand am inceput proiectul cu MyCall, am observat ca multi romani vor sa formeze o comunitate mai activa si mai deschisa. Se organizeaza seri festive si concerte si incet, incet prezenta romanilor la evenimente creste. De asemenea, tot mai multi romani din Romania si Spania doresc sa vina in Norvegia pentru a duce o viata mai buna. Odata ajunsi aici, se simt mult mai bine in interiorul unei comunitati, o comunitate care va mai dura pana a fi asa cum se doreste, dar care creste cu pasi mici dar siguri. Sunt foarte bucuroasa ca am ocazia sa contribui alaturi de MyCall la aceasta crestere!”.

Daca aveti intrebari legate de MyCall sau doriti sa organizati ceva pentru comunitatea de romani, o puteti contacta la [email protected].

In acest moment in Norvegia exista mai multe Asociatii Romanesti precum: Asociatia Culturala Romana- Norvegiana RNK (Rumensk – Norsk Kulturforening), Organizatia Copiilor si Tinerilor Romani din Norvegia (Den Rumenske Barneforeningen), Asociatia Romanilor din Hordaland, Romanii din Stavanger si Liga Studentilor Romani din Norvegia. Toate au pagini de Facebook asadar le puteti gasi usor daca doriti sa fiti membru sau pur si simplu sa aflati mai multe informatii.

De asemenea pe website-ul innorvegia.org/ro gasiti informatii pentru romanii din Norvegia, link-uri catre paginile asociatiilor precum si evenimente destinate romanilor.

 

http://www.mycall.no/

 

 

Comentati folosind contul Facebook

comments