Romania a mai castigat un prieten dupa printul Charles al Marii Britanii. Un norvegian ne face o reclama fantastica pe internet.

 Barbatul, care vasleste pe Dunare de la izvoare si pana la varsare pentru ”Crucea Rosie”, a trait momente tensionate cand a ajuns la noi tara. A crezut ca este arestat de politisti de frontiera, dar, de fapt, acestia l-au ajutat. Apoi, s-a temut ca va fi inselat si pradat, insa tot ce a primit, a fost din partea casei. Concluzia lui: ”Iubesc Romania”.

Bjorn Heiderstorm a inteles cat de navalnica este Dunarea pe masura ce inainta la bordul caiacului sau cu pedale. De cand a intrat pe teritoriul nostru, a avut parte numai de vreme rea. Dar nu se lasa. A pornit din Muntii Padurea Neagra si spera sa ajunga sanatos la varsarea fluviului in Mare. Prin acest proiect ambitios spera sa atraga bani pentru Crucea rosie.

Furtuna l-a aruncat acum doua zile pe malul romanesc. Nu avea solutii. Trebuia sa ajunga la o pensiune sau sa innopteze sub cerul liber. Politistii de frontiera si-au facut aparitia, l-au legitimat si i-au aflat povestea.

Pe blogul lui, norvegianul a relatat incidentul. A doua zi, Bjorg trebuie porneasca iar la drum. Cum sa ajunga la Dunare?

Oamenii au venit. Masina este mare. Imi zambesc. Intreb: cat ma costa? Raspunsul este o serie de cuvinte pe care nu le inteleg si imi arata o masina sa gasim Dunarea. In masina, cu trei romani, pe camp, ma gandesc la celelalte tari in care nu am negociat inainte de a fi dus cu masina

Norvegianul marturiseste ca s-a speriat. Se temea ca o sa fie pradat. Cand colo la destinatie:

Sar din masina si vreau ca negocierea sa se termine si intreb cat ma costa?
Nimic, spune el. Ii arat banii si ii intreb pe ceilalti doi.
Nimic, zic ei.
Insist.
Ati citit acele povesti vechi despre Romania? Judecati o carte dupa coperti?
Si eu…prea des.
Un super ajutor si o mana prietenoasa intinsa nu costa nimic in Romania?
Dunarea este Donau. Barka este barca. Limba este latina. Un prieten este oriunde te uiti
„.

In prezent, strainul isi continua aventura. Daca il intalniti, nu ezitati sa il ajutati. Peste tot ii roaga pe oameni sa doneze cat de putin pentru Crucea Rosie.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments