plic, pachet, NorvegiaUn post norvegian a transmis in direct ceremonia de deschidere a unui misterios plic vechi de 100 de ani, lasat in grija primariei unui oras, cu mentiunea “sa fie deschis in anul 2012”. Istoricii au fost uimiti de o parte a continutului din acest pachet.

Plicul a fost oferit unui primar de catre Johan Nygarrd, membru al consiliului local din Otta, in anul 1912, iar acesta a cerut sa fie deschis numai dupa 100 de ani.

Documentele misterioase din pachet au fost pastrate la un muzeu si dezvaluite public in cadrul unei emisiuni televizate si organizata cu mult fast, insa aceasta “capsula a timpului” a dezamagit in mare parte, pentru ca multi sperau sa afle indicii despre o posibila comoara.

S-au gasit cateva steaguri si documente care dateau din secolul XX: scrisori ale lui Johan Nygaard catre autoritati locale, o lista cu norvegienii care au emigrat in Statele Unite, fotografii si acte legate de batalia istorica de la Kringen din anul 1612 dintre mercenarii scotieni si taranii norvegieni.

Desi la o prima vedere continutul plicului este o comoara numai pentru istorici, ceva ciudat i-a uimit pe toti cei care au asistat la ceremonia de deschidere.

Desi plicul fusese sigilat in anul 1912 si teoretic nu mai fusese deschis, inauntru s-au gasit doua ziare cate datau din anul 1914.

Cercetatorii care au participat la deschiderea plicului au anuntat ca vor analiza toate documentele gasite si vor prezenta o lista completa in scurt timp.

Articol preluat de pe ProTV.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments