Credincioşii români din capitala Norvegiei s-au bucurat la sfârşitul săptămânii trecute de slujbe arhiereşti, dar şi de cuvinte de folos din partea episcopului. Întâlnirile care i-au adus împreună timp de trei zile au fost prilejuite de sărbătoarea hramului bisericii.

Preasfinţitul Macarie, Episcopul român al Europei de Nord, s-a aflat, în perioada 11-14 mai, în vizită pastorală în parohia ortodoxă română din Oslo, Norvegia, unde a participat la manifestările prilejuite de sărbătorirea hramulului parohiei. Vineri, 11 mai, Preasfinţitul Macarie a săvârşit Taina Sfântului Maslu şi a avut o întâlnire cu tinerii Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, filiala Oslo. Sâmbătă, 12 mai, de sărbătoarea Sfântului Mucenic Ioan Valahul, Episcopul Europei de Nord a săvârşit, în biserica parohiei din Oslo, Sfânta Liturghie şi Taina Cununiei pentru doi tineri din comunitate. În aceeaşi zi, a fost organizată o drumeţie recreativă în fiordurile din capitala Norvegiei.

Ca o încununare a sărbătorii hramului Parohiei ortodoxe române „Învierea Domnului şi Sfinţii Mucenici Ioan Valahul şi Halvard Norvegianul”, duminică, 13 mai, Preasfinţitul Episcop Macarie a săvârşit Sfânta Liturghie şi a lansat noul număr al publicaţiei parohiale bilingve „Lumina Credinţei”, cu articole şi cateheze în limbile română şi norvegiană. La manifestările duhovniceşti a participat şi Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments