Organizația Norvegiană pentru Drepturile Animalelor (NOAH), care a luptat de mult timp pentru drepturile animalelor, a anunțat astăzi că Norvegia a început procesul privind interzicerea totală a fermelor de blană, scrie dcnews.ro.

Lupta organizaţiei NOAH durează de peste 30 de ani și anunţul de săptămâna aceasta le dă prilej de a sărbători în sfârşit, promiţând că nu se vor opri aici.

Interdicția, spun ei, va fi finalizată în 2025, când toate fermele din țară vor fi închise. Nu este clar în prezent cum va fi afectată vânzarea de blănuri (dacă Norvegia intenționează pur și simplu să renunțe la producţie). În fiecare an, aproape un milion de vulpi polare și nurci sunt crescute și ucise pentru blănuri, în 340 de ferme de blănuri din Norvegia, care este cel de-al doilea cel mai mare producător european de blană de vulpe după Finlanda.

Aproape 1.000.000 de vieți de animale vor fi salvate prin interdicția Norvegiei de a promova agricultura de blană, potrivit organizaţiei pentru drepturile animalelor PETA, care a numit știrea „o victorie masivă”.

Campanie naţională masivă

Interdicția totală, care a fost anunțată ieri, va vedea aproape 300 de ferme de blană în țară închise până în 2025. Aceste ferme ucid în jur de 700.000 de nurcă și 110.000 mii de vulpi pe an, după care pretind organizaţiile pentru animale.

Dar, conform noilor reguli, care vor intra în vigoare în 2025, aceste ferme nu vor mai putea opera. Se afirmă că noua legislație este rezultatul masivelor campanii „anti-blană” din întreaga țară.

Termenul limită, decembrie 2024

„Suntem șocați, loviţi în inimă”, a spus Guri Wormdahl de la Asociația Norvegiană a crescătorilor de blănuri. Ea a spus că în Norvegia există aproximativ 200 de ferme de blănuri care angajează aproximativ 400 de persoane, în conformitate cu reguli stricte de bunăstare a animalelor, cu o cifră de afaceri anuală cuprinsă între 350 milioane și 500 milioane coroane norvegiene (între 44 și 63 milioane dolari SUA). Însă, anunțul a încântat asociaţiile pentru drepturile animalelor.

Grupul norvegian pentru drepturile animalelor, NOAH, care a luptat mult timp pentru interdicția fermelor de blană, a salutat decizia ca parte a unei schimbări împotriva a ceea ce consideră că este o afacere depășită și crudă, cu o atractivitate în scădere pentru consumatorii care mai sunt în ton cu moda. Fermierii de blană din Norvegia sunt așteptați să-și desființeze afacerile înainte de termenul limită din 2024.

Comentati folosind contul Facebook

comments