[important]M-am documentat destul de serios, deoarece exista fel si fel de discutii acum. Acea scoala tare imi aduce aminte de Borris (Danemarca) asa ca nimic nu ma mira. Totusi, acolo treaba pare mai trista …[/important]

[error]Oricum, crima este crima si nu este scuza …[/error]

Bărbatul l-a înjunghiat, luni, de 15 ori pe directorul şcolii la care lucra, în vârstă de 52 de ani, după care a atacat-o şi pe soţia directorului, pe care a sechestrat-o şi a legat-o de un scaun, relatează publicaţia norvegiană Vartland.

Românul fusese  elev al şcolii de voluntariat până în vara anului trecut, după care s-a angajat ca îngrijitor. El se temea că ar fi putut fi dat afară din postul său la scoală.

Agresorul a fost arestat de autoritatile norvegiene. Politiştii nu au făcut public motivul oficial al crimei, dar potrivit informatiilor apărute pe Internet,  Romanul ar fi fost nemultumit de condiţiile pe care le oferea şcoala de voluntariat.

Atacatorul a fost grav rănit la un ochi în timp ce lucra la şcoala norvegiană de voluntariat, a povestit el într-o scrisoare publicată pe Internet.

Incidentul s-a avut loc la un hotel din estul ţării.  În hotelul în care s-a petrecut atacul erau cazate aproxmativ 30 de persoane care aveau legătură cu şcoala de voluntariat, unde nu există niciun student norvegian, ci numai studenţi din alte ţări, în special din cele est-europene, mullţi dintre ei originari din România şi Bulgaria.

Presa din Norvegia susţine că această instituţie este controversată, organizarea ei fiind asemănătoare cu cea a unei secte religioase.

Articol preluat de AICI

Alte surse din presa,  Jurnalul.ro,

Realitatea.net a sters articolul, asta era sursa originala

www.realitatea.net/un-roman-l-a-injunghiat-de-15-ori-pe-directorul-unei- scoli-de-voluntariat-din-norvegia_920251.html

 

Cineva a comentat articolul, pe jurnalul.ro, si suna cam asa:

„Ma numesc Serban C, am fost ca voluntar in acesta organizatie, DHR Norway si Humana People to People, unde am fost pentru aproximativ 2 luni, intr-o ramura din Birmingham. Am fost exclus din aceasta organizatie deoarece nu intruneam criteriile de obedienta necesare acestei organiatii mafiote de tip secta din care oricum ma excludeam singur si vroiam oricum sa plec. Am platit pentru a ma inscrie, urmau 6 luni in Birmingham, dupa care alte 6 in Hornsjoe (oraselul de langa Lillehamer unde s-a produs crima, fix aceeasi scoala). Nu este liceu, nu are niciun caracter educational nimic din ce se intreprinde in cadrul acestei organizatii, ca sa putem ajunge in Africa sau India, trebuiau parcurse aceste etape de mai sus, si anume, sa lucram pentru respectivii, lucru ce insemna 7 zile din 7, distribuit zilnic, cate 9-10 ore pe zi fuluturasi prin care se cerea colectarea de haine second hand, o afacere care s-a extins si la noi, oarecum recent, prin second hand-urile cu acelasi nume. Apoi, dupa ore de umblat pe strazi, urma programul de militarie de acasa, unde eram tinuti mereu in priza, nefiind lasati deloc a avea dreptul la odihna, repeziti non stop astfel incat sa nu putem avea niciun moment liber, masura ce in timp te transforma intr-un robot, nu existau activitati culturale si nimic teoretic ce putea fii folosit pentru Africa, aproape toti colegii sufereau de depresii severe, foarte multi au demisionat, plecat, abandonat. In casa programul era instituit ca in armata, cu ore de stingere, imposibilitatea de a face nimic pe cont propriu in niciuna din zile, fara aprobari, permisiuni, etc.
lansez un semnal de alarma asupra eventualilor voluntari, sa cerceteze mai bine pe internet inainte de a se angrena in asemenea organizatii. Eu imi sustin putinele spuse de mai sus, ce insumeaza o foarte mica parte din toata poveste, prin lucrarea de licenta pe care am sustinut-o in fata Catedrei Facultatii de sociologie a Universitatii Bucuresti, lucrare pe tema „Voluntariatul s”.

…………………………………………………………………………….

Ulterior a aparut si reclamatia de saptamanile trecute, facuta de romanul acuzat de crima.

http://www.tvindalert.com/wp-content/uploads/2012/02/My-story.pdf

Comentati folosind contul Facebook

comments