În perioada 2-3 noiembrie 2018, reprezentanţii Secţiei Consulare se vor deplasa în oraşul Bergen pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din această zonă. Serviciile cuprind exclusiv: preluarea datelor în vederea emiterii documentelor de călătorie (paşapoartelor electronice şi titluri de călătorie) şi eliberarea de acte notariale.

 

În cadrul consulatului itinerant nu se pot înscrie acte de stare civilă – naştere/căsătorie/deces.

 

Accesul la serviciile consulare se va face NUMAI pe bază de programare prealabilă, transmisă Secţiei Consulare a Ambasadei României de la Oslo, pe adresa de e-mail: [email protected]. Vă rugăm să menţionaţi ca subiect al mesajului e-mail ,,Solicitare programare Consulat itinerant”.

 

Solicitările pentru programarea în cadrul consulatului itinerant vor putea fi făcute până luni, 29 octombrie 2018, orele 17:00 şi trebuie să cuprindă:

  • serviciul consular solicitat;
  • numele şi prenumele solicitantului;
  • data naşterii, locul naşterii şi Codul Numeric Personal;
  • seria şi numărul documentului de identitate românesc (C.I sau paşaport);
  • prenumele părinţilor solicitantului;
  • adresa de domiciliu din România (în cazul persoanelor care deţin carte de identitate românească) sau adresa de domiciliu din Norvegia (în cazul persoanelor care deţin paşapoarte cu domiciliul în Norvegia);
  • adresa de reşedinţă din Norvegia pentru persoanele care deţin carte de identitate românească;
  • în cazul solicitării unui paşaport electronic sau titlu de călătorie menţionaţi culoarea ochilor şi înălţimea;
  • obligatoriu numărul de telefon mobil pentru contactare  în cazul în care sunt necesare detalii.

 

După primirea cererilor, Secţia Consulară va contacta solicitanţii, indicându-le documentele necesare pentru prelucrarea cererii.

Recomandăm cetăţenilor români care vor solicita servicii consulare ca la data programării să se prezinte cu documentele de identitate româneşti valabile şi actele de stare civilă în original şi fotocopie color.

 

Activitatea Consulatului itinerant se va desfăşura la Straumeklubben, situat la adresa Arefjordenvegen 21, 5353 Straume (în apropiere de Sartor Senter, aceeaşi clădire de unde emite Radio Sotra), iar programul de preluare şi prelucrare a cererilor va fi între orele 10:00-18:00, astfel: vineri, 2 noiembrie 2018 – documente de călătorie; sâmbătă, 3 noiembrie 2018 – acte notariale.

 

Ambasada Romaniei in Regatul Norvegiei

Comentati folosind contul Facebook

comments