Un producator care a filmat un documentar BBC despre ursii polari ar putea plati o amenda de pana la 5.700 de lire sterline, dupa ce autoritatile norvegiene l-au acuzat ca a deranjat animalele salbatice.

Oficialii din Norvegia sustin ca metodele folosite de producatorul Jason Roberts pentru a filma documentarul i-au deranjat pe ursii polari. Drept urmare, angajatul BBC ar trebui sa plateasca o amenda de pana la 5.700 de lire sterline, se arata pe site-ul postului de televiziune.

Roberts lucra la documentarul „The Polar Bear Family and Me”, in care ursii polari erau filmati dintr-o cutie de plastic transparenta. Jason Roberts sustine ca absolut niciodata nu a deranjat sau ranit ursii de la Polul Nord. Cu toate acestea, guvernatorul Lars Erik Alfheim i-a trimis o scrisoare producatorului prin care il informa ca ar putea fi amendat cu pana la 5.700 de lire sterline, in temeiul legii referitoare la protectia mediului din insulele Svalbard.

„Am urmarit productia BBC, iar in unele scene pare ca animalele sunt perturbate”, se arata in scrisoare. Reactia oficialului norvegian vine dupa ce imaginile arata cum un urs polar a atacat cutia din care filma Roberts.Producatorul BBC a declarat pentru publicatia norvegiana Aftenposten ca lucreaza cu ursii polari de 22 de ani si ca nu va accepta amenda. „Ii iubesc si nu i-am deranjat sau ranit vreodata”, a afirmat producatorul de film.

Jason Roberts era producator al seriei de documentare, asociat BBC, alaturi de cameramanul si prezentatorul Gordon Buchanan. Filmele au fost difuzate pe postul de televiziune BBC Two in luna ianuarie.

Articol preluat de pe http://www.ziare.com/

Comentati folosind contul Facebook

comments