http://i.huffpost.com/gen/1093426/thumbs/s-TEXT-MESSAGE-large.jpg?6O nouă aplicaţie Android le permite islandezilor să evite o idilă cu vreun membru necunoscut al propriei familii. Cu o populaţie de numai 320.000 de locuitori, Islanda se confruntă în permanenţă cu riscul consanguinităţii.

Cea mai mare parte a islandezilor au origini comune, însă comunităţile se află de obicei departe unele de altele, aşa încât nu se vorbeşte de „incest” şi oamenii nu se tem de consanguinitate. Totuşi, scrie site-ul islandez News of Iceland, se întâmplă ca unele perechi să se formeze fără să ştie că se află într-o apropiată legătură de rudenie. De multă vreme există un registru oficial şi un site, iar islandezii dispun de acum de o aplicaţie Android pentru a-şi risipi temerile.

Cu ajutorul ingenioasei tehnologii „Bump”, perfect adaptată acestei situaţii, aplicaţia IslendingaApp SES(Beta) permite cuplului în formare să se informeze într-o clipă asupra eventualelor origini comune: este suficient un contact între cele două smartphone-uri şi apare legătura de familie, dacă există.
Articol preluat de pe http://www.capital.ro/index.html

Comentati folosind contul Facebook

comments