Mișcarea Stânga-Verzii, Partidul Independenței (conservator) și Partidul Progresului (centru-dreapta) au demarat luni noi negocieri în vederea formării unui guvern, a anunțat luni președinția Islandei, potrivit AFP, citeaza AGERPRES.

Gudni Johannesson:

„Liderii fiecărui partid și-au exprimat dorința de a demara negocieri oficiale cu scopul de a ajunge la un acord asupra viitorului guvern și a posturilor ministeriale”, a informat președinția într-un comunicat.

Anunțul a fost făcut la o săptămână după eșecul discuțiilor conduse de șefa Mișcării Stânga-Verzii, Katrin Jakobsdottir.

Inițial, președintele Gudni Johannesson — cu un rol esențial protocolar — i-a cerut lui Katrin Jakobsdottir să formeze guvernul. Partidul ei, al doilea la alegeri, a deschis discuții cu Alianța (social-democrați), Partidul Piraților (contestatari) și cu Partidul Progresului.

„Alcătuirea unui scurte majorități (32 din totalul celor 63 de locuri) a pus probleme Partidului Progresului”, a făcut cunoscut Katrin Jakobsdottir, ceea ce a dus la eșecul negocierilor la 6 noiembrie.

Mai multe detalii: AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments