Naționala de fotbal a Danemarcei s-a calificat la Cupa Mondială 2018 în urma barajului împotriva Irlandei, pe care a învins-o marți la Dublin în manșa a doua cu 5-1 (2-1), după ce în tur, la Copenhaga, scorul a fost 0-0.

Danemarca este a 30-a echipă calificată la Mondialul de anul viitor. Ea se alătură astfel celorlalte naționale din zona UEFA care și-au asigurat prezența la CM 2018 după meciuri de baraj: Elveția, Croația și Suedia.

Echipa antrenată de norvegianul Age Hareide a fost net superioară adversarei sale în retur, după ce în manșa întâi nu a reușit să obțină o victorie pe care ar fi meritat-o.

Danemarca a încheiat pe locul 2 grupa E din preliminarii, din care a făcut parte și România. Grupa a fost câștigată de Polonia.

Danemarca va juca pentru a cincea oară la Cupa Mondială, unde a fost prezentă ultima oară în 2010. Irlanda rămâne cu trei calificări la această competiție, ultima în 2002.

Irlanda — Danemarca 1-5 (1-2)
Dublin, Aviva Stadium
Au marcat: Shane Duffy (6), respectiv Andreas Christensen (29), Christian Eriksen (32, 63, 74), Nicklas Bendtner (90, penalty)
baraj pentru Cupa Mondială 2018 — retur
În tur: 0-0

Comentati folosind contul Facebook

comments