600 de calculatoare puternice, special create pentru a mina Bitcoin, au dispărut în urma unui jaf de proporții, în Islanda.

600 de servere puternice, special create pentru a mina Bitcoin, plus 600 de carduri grafice, 100 de procesoare, 100 surse de alimentate, 100 de plăci de bază și 100 de seturi de memorie externă au fost furate într-un jaf de proporții. Toate aceste elemente au fost furate de un grup bine organizat din Islanda.

Deși 11 persoane au fost arestate și cel puțin încă două se află în custodia poliției, niciunul dintre computerele furate nu a fost încă găsit de către polițiști, scrie cnet.com.

Furturile, care au avut loc între sfârșitul lunii decembrie, anul trecut, și începutul lunii ianuarie, au fost înregistrate de camerele de supraveghere a companiei de servere Advania, una dintre cele lovite de acest jaf de proporții.

Compania Advania le oferea clienților acces la platformele de minerit Bitcoin și se pare că toate acestea au fost furate.

Potrivit Associated Press, computerele furate au o valoare de aproape două milioane de dolari.

Acesta este un furt cum nu s-a mai văzut înainte”, a declarat comisatul de poliție Olafur Helgi Kjartansson. ”Totul indică spre un grup extrem de bine organizat”, a completat acesta.

Poliția din Islanda urmărește acum consumul de energie din țară, iar în cazul în care hoții pornesc calculatoarele și introduc o presiune asupra rețelei, acest lucru ar putea să-i ducă către locația acestora.

Comentati folosind contul Facebook

comments