Anul trecut, Finlanda a fost singura ţară din UE care nu s-a aflat într-o criză masivă a persoanelor fără adăpost. Într-un raport publicat de FEANTSA din UE, se arată că numărul persoanelor din Finlanda care trăiesc pe străzi a scăzut în fiecare an, conform The Independent.

„Locuinţă în primul rând” este proiectul prin care această ţară a reuşit să reducă semnificativ numărul persoanelor care nu au unde să stea.

Iniţiatorii proiectului au fost siguri că prin acest demers vor reuşi să convingă oamenii străzii să îşi găsească un loc de muncă şi să se reintegreze în societate, iar aşteptările au fost confirmate.

În prima fază, administraţia locală achită chiria pentru locuinţe, iar atunci când persoanele care au beneficiat de program reuşesc să câştige suficient îşi plătesc singure casa.

În plus, programul presupune consiliere şi terapie pentru ca oamenii străzii să îşi rezolve problemele care au provocat de fapt decăderea socială.

Autorităţile din Marea Britanie intenţionează să urmeze exemplul Finlandei, în încercarea de a combate acest fenomen. Deşi, în Regatul Unit au existat mai multe tentative de a rezolva problema celor fără adăpost, rezultatele obţinute nu au fost satisfăcătoare.

MEDIAFAX

Comentati folosind contul Facebook

comments