Se spune că de Crăciun, cei mai fericiţi sunt cei care locuiesc în ţările calde, deoarece acesta este prilejul pentru organizarea distractivelor “beach-party” – celebrele petreceri pe plajă, sau a picnicurilor la iarbă verde. Puţini se mai gândesc în acest caz la eschimoşi, care trăiesc bucuria Sărbătorii într-un mod aparte.

Noaptea de Crăciun este singura noapte din Groenlanda în care eschimoşii le servesc pe femei ca pe nişte regine, ei pregătind totul. Mai ales kiviak – o delicatesă din pui de pinguin…

Eschimoşii obişnuiesc să îţi viziteze prietenii-beau cafea, mănâncă prăjituri şi oferă cadouri frumos ambalate. Cum ar fi: o haină de blană confecţionată chiar de ei, o sanie de jucărie, o pereche de colţi de morsă lustruiţi sau mănuşi din piele de focă!

Brazii, importaţi bineînţeles, sunt împodobiţi cu diverse ornamente, după „posibilităţi”. După cafea, prăjituri şi cadouri, urmează o noapte de dans, nefiind uitat nici mattak-ul, un fel de joc de fotbal, la care este folosită o minge din piele de balenă, cu un mecanism care cântă de fiecare dată când este atinsă!

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments