http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02309/pussy-riot_2309694b.jpgТeivo Teivainen, profesor de politici internaţionale la Universitatea Helsinki, a încercat să repete episodul Pussy Riot din Rusia în Catedrala Ortodoxă din Helsinki, în semn de protest pentru arestarea celor trei fete din Rusia.

un_profesor_protesteaza_impotriva_arestarii_pussy_riot (Foto: english.ruvr.ru)Din păcate pentru profesor, demersul său a fost împiedicat, ca urmare a faptului că preoţii au fost avertizaţi. Nici Teivo, nici cele două femei cu măşti, nu au reuşit să intre în catedrală. Se pare că preoţii au fost anunţaţi de credincioşii care au citit pe pagina de Facebook a lui Teivo ce intenţiona acesta să facă.

În prezent, împotriva profesorului a fost deschis un proces penal cu două capete de acuzare: încălcarea libertăţii religioase şi obstrucţionarea unui serviciu religios, adică articolul 17, aliniatele 10 şi 11 din Codul Penal finlandez. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă 2 ani de închisoare.

În Rusia, cele trei fete ce alcătuiesc grupul punk Pussy Riot sunt acuzate de huliganism, instigare la ură împotriva creştinilor şi tulburarea liniştii publice, acuzaţii pentru care riscă şapte ani de închisoare.

Articol preluat de pe SemneleTimpului.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments