Uber Tehnologies și-a reluat mare parte din operațiunile de pe piața finlandeză miercuri, după 1 an în care serviciile companiei au fost suspendate în așteptarea modificării legislației locale privind sectorul taximetriei.

Uber și-a întrerupt activitatea în Finlanda în iulie 2017, suspendând mai întâi serviciul nelicențiat UberPop și, ulterior, serviciile UberX și UberBlack. Compania americană de ridesharing a anunțat la acel moment că își va relua operațiunile în vara acestui an, după intrarea în vigoare a Legii privind liberalizarea pieței finlandeze de taximetrie.

“A trecut aproape un an de când am suspendat operațiunile din Finlanda, în așteptarea implementării unei noi legi privind transportul, care acceptă servicii digitale precum Uber. Aceste noi reguli au intrat acum în vigoare”, a comentat directorul general Uber Nordics, Joel Jarvinen.

Legea privind regularizarea sectorului de taximetrie din Finlanda a intrat în vigoare la începutul lunii. Potrivit noilor reguli, șoferii care oferă servicii de transport persoane au nevoie în continuare de licențe, însă au fost eliminate restricțiile privind atingerea unei cote anuale în vederea păstrării licenței, precum și cele referitoare la tarifele percepute.

Uber a relansat serviciile UberX și UberBlack în Helsinki, însă nu și serviciul low-cost nelicențiat UberPop. De altfel, compania a fost nevoită să suspende UberPop în multe orașe europene, după ce s-a confruntat cu opoziția puternică a firmelor de taximetrie.

Recent, Curtea de Justiție a UE a decis că Uber este o firmă de transport persoane și nu un serviciu digital de intermediere, așa cum își descrie compania activitatea, astfel că autoritățile naționale pot impune obținerea autorizațiilor relevante din sector.

Săptămâna trecută, un tribunal din Cluj a interzis activitatea Uber în municipiul Cluj-Napoca pe motiv de concurență neloială, într-un proces intentat companiei americane de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania. Uber a anunțat că va depune apel.

profit.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments