Peste 100 de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un protest faţă de autorităţile din Finlanda, care, în 2015, i-au luat copiii medicului nemţean Camelia Smicală, oamenii susţinând că cei mici trebuie să crească lângă mama lor.

Reprezentanţii comunităţii „Pro Reîntregirea Familiei”, organizatorul protestului care a avut loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, au declarat, sâmbătă, că cei doi copii ai medicului Cameliei Smicală sunt ameninţaţi că vor fi diagnoscicaţi cu diverse boli când îşi exprimă dorinţa de a fi alături de mama lor.

„Am organizat acest protest sub sloganul <<Eliberaţi copiii români>> pentru susţinerea familiilor de români cărora le-au fost răpiţi copiii de către serviciile sociale anticreştine din ţările aşa-zis mai dezvoltate. Europa s-a îndepărtat de valorile creştine. Acţiunea a fost dedicată doctorului Camelia Smicală, ai cărei copii, Maria şi Mihai, au fost răpiţi de lângă mamă de către autorităţile din Finlanda împotriva voinţei lor. Deşi cei doi au exprimat public că doresc să fie lăsaţi acasă, alături de mama lor, pentru că altfel sunt abuzaţi, autorităţile finlandeze nu au vreo reacţie în acest sens. Mai mult, copiii sunt ameninţaţi că vor fi diagnosticaţi cu diverse boli când îşi exprimă dorinţa de a se alătura mamei lor. Ne rugăm pentru recuperarea celor doi copilaşi şi redarea lor către mamă”, au spus sursele citate.

Reprezentanţii comunităţii „Pro Reîntregirea Familiei” au subliniat că, din nefericire, majoritatea românilor nici nu bănuiesc ce dezastre lasă în urmă „monstrul acesta dezlănţuit din străinătate, pe nedrept numit Protecţie a Copilului”, considerând că serviciile oferite sunt, de fapt, „distructive, antifamilie şi anticreştine”.

„O ţară precum Anglia răpeşte anual, cu sprijin birocratic, peste 50.000 de copilaşi, preferaţi fiind nou-născuţii sau cei mai mititei. Nu mai vorbim de notoria Norvegie, care a maltratat nu doar familiile Bodnariu, Nan, Dina, Avramescu, Kolcza. Statisticile îngrijorătoare arată că şi acolo unde întreaga populatie este de doar 5 milioane de persoane se răpesc anual între 10.000 şi 12.000 de copii. Deci cazul Bodnariu nu este deloc un caz izolat. O situaţie similară se înregistrează şi în Finlanda”, au mai spus organizatorii manifestării.

Participaţii la protest au avut pancarte cu mesaje precum „Lupt pentru voi”, „În curând vom fi împreună”, „Îmi vreau băiatul înapoi”, „Vreau la mama”, „Finlanda, întreaga lume este cu ochii pe tine. Nu renunţăm. Redă-i pe Mihai şi Maria înapoi mamei lor”.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Micuţii sunt internaţi, în prezent, într-un orfelinat din Finlanda.

Mediafax

Comentati folosind contul Facebook

comments