Finlandezii sunt încântaţi de România: „Ne place terenul, ne plac româncele!”

România va întâlni Finlanda într-un meci de Cupa Davis ce se va disputa în acest weekend la Cluj. Mai încântaţi de terenul din Sala Sporturilor “Horia Demian” par mai mult finlandezii. Căpitanul nejucător Kim Tiilkainen se arată foarte fericit de ce a găsit în România. Nordicul admite că suprafaţa de joc e exact cea pe care şi-ar fi dorit-o.

“Dacă ar fi fost să alegem noi suprafaţa am fi făcut-o la fel. E bine, pentru că în Finlanda se joacă mult în sală, ţinând cont că iarna e lungă. Ne place terenul, ne plac româncele, totul e perfect. Şansele cred că sunt egale”, spune Tiilkainen.

Tecău ar fi preferat zgura

Ciprian Porumb, căpitanul României, spune că suprafaţa a fost aleasă deoarece jucătorii s-au pregătit recent pentru US Open. Pe de altă parte, Horia Tecău şi-a exprimat voalat nemulţumirea.

“Dacă jucam pe zgură am fi avut doi jucători în plus, iar Nieminen (n.r. numărul 1 al Finlandei) probabil nu ar fi venit. Suprafaţa nu e un avantaj pentru noi, dar trebuie să câştigăm 3 puncte. Acesta e obiectivul, să îi batem la dublu şi să câştigăm cu numărul 2 al lor în meciurile de simplu”, spune Tecău, care se va sfătui cu colegul său de dublu Robert Lindstedt, împreună cu care a câştigat un meci împotriva a doi finlandezi în acest an.

Articol preluat de pe ProSport.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments