Findus product in NiceUusi Suomi scrie într-un articol despre scandalul cărnii din Franța unde lanțul de magazine Auchan, Casino, Carrefour, Cora, Monoprix, Grand Jury și Picard au scos din vânzare produsele semipreparate Findus și Comigel. În aceste produse s-a descoperit carne de cal pe lângă cea de vită. Controalele irlandeze au scos la iveală  complexitatea lanțului de aprovizionare și posibilele probleme cauzate de acesta. S-a descoperit că Findus a cumpărat carnea de la o companie din Cipru care are contract cu o firmă olandeză. La rândul ei firma olandeză a procurat carnea de la niște abatoare din România.

Firma franceză Poujol a vândut semipreparatele in Suedia sub numele Findus. Findus dă vina pe abatoarele din România pentru înșelătorie. România cercetează acuzațiile aduse în privința exportului cărnii de cal. Președintele Traian Băsescu avertizează că în cazul în care acuzațiile sunt adevărate, România ar putea pierde credibilitatea în domeniul exporturilor de carne și chiar intezicerea acestora.

Talouselämä liniștește cititorii finlandezi declarînd că Pouttu vinde produse de carne importată din Canada. Directorul de la Pouttu afirmă că salamul produs de Pouttu nu conține carne de cal din România, ci din Canada. În unele cazuri carnea provine din Brazilia sau Mexic. Responsabilul de procurarea cărnii, Heikki Laitala declară că Finlanda importă zeci de mii de kilograme de carne anual. “Carnea este mai ieftină în România dar trebuie să ne gândim la calitate”, spune Laitala.

Scandalul cărnii a pornit din Marea Britanie când s-a descoperit că în loc de carne de vită, produsele erau fabricate din carne de cal. Pouttu fabrică salam din carne de cal dar alte companii finlandeze ca Atria și HK Ruokatalo produc salam din carne de porc și vită. MTV3 afirmă că în Finlanda se consumă anual milioane de kilograme de carne de cal.

Surse articol: http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/56962-lihaskandaalin-jaljet-johtavat-romaniaan-myimme-ranskalaista-naudanlihaa-se-olikin

http://www.talouselama.fi/uutiset/lihayhtio+pouttu+tslle+hevosenlihamme+ei+tule+romaniasta+vaan+kanadasta/a2168793

 

Comentati folosind contul Facebook

comments