Tecău (dreapta) și Mergea nu le-au dat nici o șansă adversarilor nordici / foto: Gazeta SporturilorIeri, în cel de-al treilea meci al Grupei I a Zonei Euro- africane a Cupei Davis, disputat la Cluj, perechea de dublu Horia Tecău – Florin Mergea a reuşit să treacă de Jarkko Nieminen şi Harri Heliovaara (6-4, 7-6/4, 6-1) şi să aducă România în avantaj în faţa Finlandei: 2-1 la general!

Fără a avea un istoric aparte, partida a fost la discreţia românilor, care au reuşit să le administreze finlandezilor un sec 3-0 la seturi, aducând astfel cel de-al doilea punct la general al echipei României.

Astăzi e ziua decisivă

“Dacă eram puţin mai atenţi şi aveam mai multă şansă, ne-am fi făcut meciul şi mai uşor”, a declarat Horia Tecău la finalul partidei. Horia şi Florin nu au mai jucat împreună din 2008, de la întâlnirea de Cupă Davis cu Franţa, pe care România a pierdut-o cu scorul de 5-0. Atunci, cei doi s-au acuzat reciproc de înfrângerea suferită la dublu. Astăzi e ziua decisivă, care programează două partide de simplu: Marius Copil – Jarkko Nieminen şi Victor Crivoi – Harri Heliovaara (ora 13.00, TVR 1).

Articol preluat de pe Libertatea.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments