oana-musteta-judoLugojeanca Oana Musteţa a participat în weekend la o competiţie de judo, ce a avut loc la Stockholm, în Suedia şi care s-a numeşte Sodra Judo Open.

Sportiva a reuşit să câştige medalia de aur în cadrul acestei întreceri, obţinând victoria prin ippon în toate cele trei meciuri disputate.

Pentru Oana aceasta este prima medalie de aur câştigată pentru Finlanda, ţara în care locuieşte acum, după o pauză de aproximativ opt ani. Judoka în vârstă de 24 de ani a practicat acest sport la CSŞ Lugoj şi CSM Cluj timp de 12 ani.

„M-am mutat în Finlanda în ianuarie anul acesta şi m-am înscris la un club de judo de aici, după ce în România am practicat acest sport timp de 12 ani.  Această medalie este destul de importantă deoarece este prima după o pauză de aproximativ şapte-opt ani şi mi-am demonstrat în primul rând mie că încă mai am un cuvânt de spus în judo”, a declarat Oana Musteţa.

Lugojeanca se pregăteşte acum să participle la un concurs internaţional de mare anvergură, ce va avea loc în Finlanda. Acesta se numeşte  Finnish Judo Open şi se va desfăşura în perioada 2-3 noiembrie.

„Vor participa mai multe ţări la acestă competiţie, iar eu sper să fiu din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a completat lugojeanca.

Articol preluat de pe Redesteptarea.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments