Nokia este în discuţii pentru vânzarea diviziei de lux Vertu din Marea Britanie, care lucrează manual unele dintre cele mai scumpe telefoane mobile din lume, pentru un preţ apropiat de 200 milioane euro, potrivit presei internaţionale, scrie Mediafax.

Surse apropiate companiei finlandeze au declarat luni pentru Reuters că Nokia negociază vânzarea Vertu.

Anterior, Financial Times a scris că grupul este în discuţii avansate cu fondul de capital privat Permira pentru vânzarea Vertu, pentru care ar putea obţine un preţ de circa 200 milioane euro.

Telefoanele Vertu pot avea cristale încrustate în ecran şi safire în taste, unele modele costând peste 200.000 de lire datorită metalelor preţioase folosite.

Nokia a semnalat prima dată intenţia de a vinde Vertu în decembrie şi a anunţat recent că vrea să vândă activele „non-core”, secundare operaţiunilor de bază.

Ratingul de credit al companiei a fost retrogradat săptămâna trecută de Standard & Poor’s în categoria „junk” a investiţiilor cu caracter speculativ.

După ce a dominat timp de 14 ani piaţa mondială a telefoanelor mobile, Nokia a căzut anul trecut pe locul al doilea după volumul vânzărilor, fiind devansată de grupul sud-coreean Samsung Electronics.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii Nokia, au refuzat să comenteze informaţiile, iar purtătorii de cuvânt ai Vertu şi Permira nu au fost disponibili.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments