Finlanda este ţara care a descoperit sauna. Aceasta se întâmpla acum 2000 de ani. Iar de atunci au perseverat si au ajuns la 2 milioane de saune, desi ei sunt 5 milioane.

Revista Suomen Silta precizează că finlandezii sunt cei mai mari amatori de saună din lume. Majoritatea finlandezilor fac această baie de aburi o dată pe săptămână, pentru relaxare şi pentru tonifierea organismului.

In aceste saune temperaturile variază intre 70-100 grade celsius. După ce ies din saună finlandezii au obiceiul să facă duş rece.

In Finlanda există circa 2 milioane de saune, in timp ce populaţia este cu puţin peste 5 milioane de locuitori. Sauna este o practică tradiţională specific finlandeză. Oboseala şi stările depresive îşi găsesc vindecarea intr-o cură de saună. O şedinţă de saună este recomandat să dureze 10-20 de minute.

Finlanda mai este cunoscută ca şi “ţara celor 1000 de lacuri”. In realitate, numărul lacurilor este de 187.888. Cel mai mare lac are 4.400 de kilometric patraţi.

De asemenea, în interiorul ţării există peste 179.000 de insule din care multe nu sunt locuite.

Finlandezii sunt oameni foarte liniştiţi, cinstiţi, modeşti, perseverenţi. Este una din ţările unde corupţia aproape că nu există. Finlanda in anul 2010 a fost desemnată cea mai bună şi mai sigură ţară din lume, în urma unui studiu efectuat de cercetătorii americani.

Articol preluat de pe BuzzNews.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments