Ilie Stan şi-l doreşte mult pe Viorel Ferfelea (28 de ani) de la Sportul Studenţesc şi, cu toate că mijlocaşul ar vrea să vină la Chiajna, conducătorii Concordiei nu au ajuns la nicio înţelegere cu Vasile Şiman.

În aceste condiţii, şansele unei mutări sunt minime, astfel că formaţia ilfoveană şi-a pregătit şi un plan de rezervă: în locul lui Ferfelea, la Chiajna ar putea ajunge Tomi Petrescu, de la FC Honka.

Cine este Tomi Petrescu?

În urmă cu ceva ani, un finlandez cu tată român era dorit la naţională cu insitenţă de Anghel Iordănescu. A refuzat, preferând să joace pentru nordici. Tomi Petrescu promitea să devină un jucător interesant pentru scena fotbalului european. N-a fost însă aşa, iar acum, la 27 de ani, ar putea să joace în premieră în Liga 1.

Născut în Finlanda, vârful de carieră pentru Tomi a fost contractul cu Leicester City, acolo unde a impresionat la juniori. Pentru echipa mare a bifat însă un singur meci. Totuşi, tânărul mijlocaş ofensiv arăta câteva calităţi interesante.

Iar Anghel Iordănescu nu s-a ferit să-i propună să joace pentru naţionala România, când acesta avea 21 de ani. A refuzat însă: „Vreau să evoluez în viitor pentru Finlanda. Sunt finlandez, iar România este a doua mea ţara favorită. De fapt, nici măcar nu am fost vreodată în România”, declara atunci Tomi Petrescu pentru „Sky sports”.

A ajuns până la urmă să joace pentru Finlanda, însă nu i-a făcut pe suporteri să-l regrete. Într-un final, România n-a pierdut nimic. Cariera lui Tomi n-a fost atât de spectaculoasă pe cât se anunţa. De la Leicester a mers la Inter Turku, unde a marcat 10 goluri într-un sezon în care a jucat 44 de partide.

A trecut apoi la Tampere United, pentru trei sezoane. Aici, cel mai glorios moment al său a fost înscrierea golului prin care Tampere o elimina pe Levski din preliminariile Champions League. Ajax şi FC Nurnberg au intrat pe fir, alături de Steaua, pentru un eventual transfer, care nu s-a mai concretizat.

A fost trimis însă la TPV şi Ascoli, sub formă de împrumut. N-a convins însă, iar în 2011 a ajuns în liga secundă din Grecia, la Panthrakikos. Şi-a terminat contractul cu grecii, pentru ca apoi să dea probe la Trelleborgin pentru un contract. A jucat câteva partide pentru echipa a doua, dar antrenorul echipei mari nu s-a decis să-l păstreze sau nu. În cele din urmă şi-a găsit un angajament la FC Honka, pentru care a evoluat în 32 de partide şi a înscris două goluri.

 

Articol preluat de pe  http://www.prosport.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments