guggenheim-museum-lithuania

Fundația Solomon R. Guggenheim a propus, la începutul acestui an, construirea unui nou muzeu Guggenheim în capitala finlandeză, după încheierea unui studiu de fezabilitate a cărui întocmire a durat un an, dosar aprobat luna trecută.

Referitor la propunere, organizația a declarat că „Sprijinul entuziast al membrilor comisiei reflectă convingerea că mișcarea spre următoarea etapă a proiectului ar întări rețeaua Guggenheim[…]ar aduce o contribuție extraordinară vieții culturale din regiunile Nordică și Baltică”.

Ignacio Vidarte, președintele departamentului de strategii globale a fundației, a adăugat că „tradiția Finlandei în inovație și design și tehnologia sa de ultimă oră ar putea fi folositoare”.

Studiul de 190 de pagini a fost comisionat în ianuarie 2011 de primarul orașului Helsinki pentru suma de 2,5 milioane de dolari. Consilierii capitalei trebuie să se decidă asupra proiectului de 180 de milioane de dolari până în februarie. Dacă proiectul este aprobat, cel mai optimist termen pentru deschiderea noului Guggenheim este 2017.

Suprafața totală a muzeului care ar urma să fie construit în centrul Helsinki însumează în jur de 12.000 de metri pătrați, din care 4.000 dedicați galeriilor de expoziție. Acest proiect completează grupul de muzee Guggenheim, care cuprinde instituţii în Italia, Spania, Franța și un muzeu aflat în construcție în Abu-Dhabi.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments