Grupul finlandez de consultanta Poyry vinde subsidiara din RomaniaGrupul finlandez de consultanta si inginerie Poyry a anuntat ca va vinde subsidiara din Romania managamentului firmei, tranzactia urmand sa fie definitivata in iulie.

„Poyry a decis sa vanda intreg capitalul Poyry Romania SRL catre managementul companiei. Partile au decis sa nu divulge pretul tranzactiei”, se arata intr-un comunicat al grupului.

Poyry a achizitionat firma, denumita initial Consilier Construct, in 2008.

Operatiunile Poyry Romania vizeaza in special piata transporturilor, compania fiind activa si in alte segmente, precum de apa, mediu sau constructii.

Firma are 70 de angajati si a incheiat anul 2010 cu afaceri de 11,5 milioane lei si pierderi de 3,9 milioane lei, fiind condusa, in calitate de managing director, de Radu Luca.

Luca va prelua firma impreuna cu alti doi manageri.

„Poyry Romania va fi exclusa din raportul financiar al grupului incepand din 30 iunie, masura cu un impact minor”, se mai arata in comunicat.

Grupul Poyry, specializat in servicii de consultanta in energie, industrie, transport, apa, mediu si imobiliar, are aproximativ 7.000 de experti si birouri locale in aproximativ 50 de tari. Vanzarile grupului s-au ridicat anul trecut la aproape 800 milioane euro.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments