http://www.click.ro/bbtcontent/clipping/CLIIMA20120916_0086/5.jpgO adeptă din Finlanda a Mişcării pentru Integrare Spirituală în Absolut susţine că liderul acesteia, Gregorian Bivolaru, s-ar fi mutat din Suedia la Paris. Tânăra, care a vrut să se întâlnească cu liderul său spiritual, acuză că a avut parte de o experienţă traumatizantă: Bivolaru ar fi ţinut-o prizonieră la Paris şi ar fi abuzat-o sexual. Printre captivele lui s-ar număra şi câteva românce.

Informaţiile au apărut într-un un reportaj difuzat de postul naţional de televiziune din Finlanda, care poate fi urmărit integral aici, în limba finlandeză.

După ce a contactat persoane cu legături în MISA, finlandeza de 23 de ani a plecat să îşi întâlnească gurul. La aeroportul din Helsinki, a aflat că urmează să plece la Paris pentru a-l întâlni pe Gregorian Bivolaru. Ajunsă acolo, a fost ţinută prizonieră, a fost abuzată, şi susţine că nu e singura care a trecut prin astfel de experienţe.

După mai multe investigaţii, reporterii finlandezi cu care a discutat finlandeza au descoperit şi o româncă ţinută captivă în trecut: „Am fost luată de la gară de unul dintre şoferii lui Grig, în Paris. Mi-a zis să-mi pun o pălărie şi ochelari. Aveam geamurile acoperite, ca să nu văd pe unde mergem. Şi am zis, ok, e ciudat”, îşi aminteşte Roxana Chirilă.

Tânăra spune că a fost dusă într-un apartament în care l-a întâlnit pe Gregorian Bivolaru. Acesta ar fi încercat să o convingă că este „stăpânul” ei.

Liderul MISA a fost arestat în România în 2004, fiind acuzat de trafic de carne vie şi abuz asupra minorilor. A reuşit să fugă din România şi a ajuns în Suedia, unde a primit azil politic. „Cazul lui de azil politic este corect, pentru că autorităţile române au făcut unele abuzuri. Acesta este adevărul, nu pot să neg asta”, a declarat avocatul Mihai Rapcea, intervievat de reporterii finlandezi.

M-a invitat să merg să îl vizitez şi am mers la Paris ca să îl cunosc personal”, adaugă avocatul, care spune că şi-a dat seama ce fel de om Gregorian Bivolaru: „De obicei, profesorii de yoga care sunt instruiţi de el personal le cer celor care vin la cursurile de yoga să facă fotografii, în grup sau individual, în mod obişnuit în costum de baie, iar acele fotografii sunt trimise domnului Bivolaru. Acesta era felul în care alegea şi obţinea ce îşi dorea”, arată Mihai Rapcea.

Gregorian Bivolaru ar fi ascuns în capitala Franţei de o mişcare yoga, iar reporterii finlandezi au indicii că activităţile sale ar fi asemănătoare cu cele care i-au adus condamnarea în România.

Preluat de pe http://www.digi24.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments