Autoritățile din Finlanda încearcă să decidă cum să stocheze aproximativ 2.000 de bitcoin care au fost confiscate în cursul unor zeci de raiduri efectuate din 2016, potrivit biroului vamal din Helsinki, transmite Bloomberg.

Monedele respective valorau aproape 40 de milioane de dolari pe 18 decembrie 2017, când bitcoin a atins un nivel maxim, dar în prezent valoarea acestora a coborât la circa 22,8 milioane de dolari, scrie News.ro.

Recomandările guvernului finlandez făcute publice marți arată clar că autoritățile nu au voie să le stocheze pe platformele virtuale de tranzacționare. În schimb, trebuie să le stocheze în afara Internetului, potrivit documentelor obținute de Bloomberg.

Noile recomandări mai stipulează că autoritățile nu pot trata bitcoin sau alte monede virtuale la fel ca o valută obișnuită. Este un activ care nu poate fi utilizat sau acceptat ca mijloc de plată sau ca investiție, potrivit documentului Trezoreriei.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/finlanda-nu-stie-cum-sa-stocheze-aproximativ-2-000-de-bitcoin-confiscate-de-autoritati-17904963

Comentati folosind contul Facebook

comments