http://www.masini.ro/imagini/articole/20316/big/untrr-sustine-liberalizarea-cabotajului-in-ue-si-eliminarea-barierelor-neoprotectioniste.jpgGuvernul finlandez a revizuit legislaţia naţională în domeniul transporturilor la data de 11 aprilie 2013, pentru a elimina lacunele existente în domeniul cabotajului şi pentru a adopta măsuri mai stricte împotriva transporturilor ilegale rutiere de mărfuri.

Începând cu data de 11 aprilie 2013, guvernul finlandez a adoptat o modificare a legislaţiei naţionale în domeniul transporturilor. În special cu privire la normele în materia cabotajului au fost instituite restricţii semnificative.

De la intrarea în vigoare a noii legislaţii din 25 aprilie 2013 este permisă efectuarea unui număr de maxim trei transporturi de cabotaj pe parcursul unui interval de 7 zile, fără a depăşi însă un număr de 10 transporturi de cabotaj într-o perioadă de trei luni. La aceasta se adaugă cerinţa conform căreia autovehiculele străine utilizate pentru efectuarea de cabotaj trebuie înregistrate în termen de şapte zile de la intrarea acestora în Finlanda.

Astfel, în Finlanda se aplică cele mai stricte norme de cabotaj de pe teritoriul UE. Este de aşteptat modul în care va reacţiona Comisia Europeană la acest demers unilateral al Finlandei cu privire la legislaţia europeană în materia cabotajului şi forma în care vor fi sancţionate încălcările posibile.

Alte modificări ale legislaţiei în domeniul transporturilor sunt destinate limitării transporturilor ilegale şi, prin aceasta, combaterii dumping-ului social în domeniul transportului rutier de mărfuri. Acestea se referă la obligaţia beneficiarilor de verificare a firmelor de transport cu privire la valabilitatea licenţelor de transport UE utilizate şi la respectarea obligaţiilor specifice de dreptul muncii şi în sensul legislaţiei fiscale.

Autovehiculele utilizate în domeniul transportului rutier de mărfuri efectuat în scop comercial sunt identificate în Finlanda în baza unei plăcuţe de înmatriculare cu margini portocalii; autovehiculele utilizate în alte scopuri au marginile plăcuţelor de înmatriculare marcate cu negru. Întreprinderile care deţin autovehicule cu plăcuţe de înmatriculare cu marcaj de culoare neagră nu le pot utiliza sub nicio formă în calitate de subantreprenori pentru transporturile efectuate în scop comercial în Finlanda.

Preluat de pe http://www.untrr.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments