imagesAutoritățile din Finlanda Centrală au arestat doi bărbați suspectați de jaful unei benzinării din Korpilahti. Cei doi bărbați români în vârstă de 38 respectiv 22 de ani au fost arestați joi.

Conform inspectorului șef Markku Latvala motivele arestării au fost  fuga de la locul faptei și îngreunarea situației. Bărbații au fost acuzați de jaf premeditat. Procesul s-a desfășurat cu ajutorul unui interpret și a durat trei ore.

-Avem motiv să credem că bărbații ar fi fugit din țară fără a fi prinși, afirmă Latvala. Cecetările în cazul acestui atentat de jaf sunt încă în plină desfășurare.  Termenul limită pentru ridicarea acuzațiilor este 28 martie. Conform declarației lui Latvala procesul definitiv se va desfășura în luna aprilie a acestui an.

Patru bărbați au încercat să spargă automatul unei benzinării din Korpilahti luni noaptea. Însă un angajat al bezinăriei i-a prins în flagrant dimineața în jurul orei 3.40. Doi dintre cei patru bărbați au fost prinși de poliție în aceeași zi în Korpilahti, ceilalți aflându-se încă în libertate. Conform ofițerului responsabil cu investigarea jafului, Mikko Porvali, bărbații au venit în Finlanda cu o săptămână înaintea jafului.

– Jaful a rezultat în daune de 10 000 euro. Prejudiciul este mult mai mare decât banii aflați în automatul din benzinărie, declară Markku Latvala.

Sursă articol: http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/rikoksesta-epaillyt-romanialaiset-vangittiin-kaksi-porukasta-kateissa/1301097

Comentati folosind contul Facebook

comments